dijous, 7 d’abril del 2011

Dijous, mercat ecològic!


Des del mes d’agost de l’any passat, cada dijous al matí, Girona té mercat de productes ecològics a la Plaça Salvador Espriu. Aquesta era una de les propostes que portàvem al programa electoral d’ICV-EUiA el 2007.

Ens emmirallàvem en els mercats ecològics de la Catalunya nord, com el de Perpinyà del dissabte, on el pes dels productors ecològics ja supera als convencionals. És cert que els productors francesos gaudeixen d’un aixopluc institucional aquí inimaginable. Però el futur de la pagesia de les comarques gironines no és competir amb els hivernacles d’Almeria, si no distingir-se per la qualitat i vincular-se estretament amb la gastronomia, el sector turístic i el consum local.

Sobta que, mentre tots els polítics lloen l’slow food i corren a fer-se la foto al Fòrum Gastronòmic, la implantació del mercat ecològic dels dijous hagi estat una dura batalla dins el Govern municipal i una iniciativa oblidada per l'oposició. Tot i que ho hem aconseguit, el tímid impuls municipal no ha generat encara prou confiança en els productors i ha generat una desconfiança en els marxants convencionals que caldrà superar.

Tot i no tenir les competències de promoció econòmica, hem  impulsat aquest projecte i l’hem defensat com una opció de futur. N’estem satisfets de com s’ha portat, tot i que pensem que ens queda molt camí per davant. Malgrat tot, tenim el profund convenciment que el sector agroecològic local serà la clau per fer crèixer en qualitat tot l'entramat hoteler-gastronòmic-turístic de Girona. Forma part del que anomenem economia verda com alternativa de futur per a sortir de la crisi en condicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada