dimarts, 12 d’abril del 2011

El Complex de tractament de residus. De la confrontació al consens.

Les declaracions del director de l'Agència de Residus de Catalunya anunciant que el Complex de tractament de residus de Campdorà serà una realitat en aquesta legislatura és una bona notícia i tanca un fals debat obert davant la imminència de les eleccions municipals. És cert, com diuen els crítics amb aquest projecte, que aquest és un projecte nascut d'ICV i que l'any 2003 només nosaltres el dúiem al programa electoral. Però lluny de fonamentar-ne la crítica, jo crec que justament això li dona valor.

En aquests 8 anys hem anat sumant voluntats, primer amb els socis de Govern i després amb tots els ajuntaments de la comarca. La nostra idea inicial s'ha anat transformat i enriquint amb les aportacions fins a aconseguir que aquest fos un projecte defensat per tothom, com ho demostra el recent acord del Consell d'Alcaldes del Gironès a favor de l'execució d'aquest projecte.

No vull menys tenir el posicionament contrari inicial del grup local de CiU però tampoc magnificar-lo. El Complex de tractament de residus de Campdorà no és una proposta partidista, perquè la sostenibilitat avui, en ple segle 21, s'ha d'aconseguir cercant un ampli consens. És i ha de ser a l'agenda de totes les institucions. En aquest projecte s'han volgut combinar les tecnologies més avançades per superar la lògica estricte del tractament de residus, i explorar tots els avantatges que ofereix poder gestionar conjuntament les aigües residuals que arriben a la depuradora amb els residus sòlids.

Tot plegat sota la perspectiva de la màxima valorització material i energètica dels residus. És un projecte tecnològicament emblemàtic per avançar cap a la sostenibilitat i per això no és d’estranyar que tots els alcaldes del Gironès, inclosos els de CiU, els vegin amb bons ulls. Per nosaltres seria molt bó per a la ciutat que el grup local de CiU també s'hi sumés. Per què en temes claus per la ciutat ens sentim més còmodes en el consens que en la confrontació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada