dijous, 21 d’abril del 2011

Sobre les propostes electorals: els reis mags són els pares.

El primer debat es va fer dimarts passat a iniciativa de TVGI. El dissabte, dia de Sant Jordi, es tornarà a emetre. A quinze dies de començar la campanya pot semblar una mica avançat i això es podia notar en alguna de les intervencions dels candidats. Noto una certa diferència entre aquells que coneixen l’Ajuntament i la seva evolució els darrers anys i els que, amb tot el respecte, toquen d’oïda.

Certament al llarg de la campanya s’afinaran propostes i discursos. Però em preocupa un xic l’abús de llistats de coses a fer. Perquè sovint s’oblida que alguna de les propostes -o molt semblant- ja s’està fent. En altres casos no és diu com es pagarà, i si no hi ha més ingressos, què es traurà per fer-li forat.

No vaig voler entrar en la subhasta. Sóc molt conscient de les limitacions pressupostàries que tindrem i vaig parlar d’ingressos. No per un afany recaptatori sinó per realisme si volem fer allò que necessita la ciutat.

Ara bé, tinc molt clar que si les lleis que determinen els impostos municipals no varien i es fan més proporcionals, no apujaré impostos perquè afectarien més a qui menys té.

Caldrà doncs, a curt termini, austeritat. I això vol dir consolidar polítiques i actuar amb les inversions amb prudència i buscant aquelles que ens donin el màxim de valor afegit per a la cohesió social i la recuperació econòmica.

Molts dels candidats possiblement estaran d’acord amb mi en aquests principis. Si és així que retallin les seves llistes de coses a fer i prioritzin. Perquè els reis mags són els pares.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada