dimecres, 6 d’abril del 2011

Visita a l’escola del Bosc de la Pabordia. Excel.lència en la provisionalitat

He passat una estona molt interessant escoltant la gent del AMPA de l’escola de la Pabordia, des del 2007 es troben en barracons i han aconseguit amb molt d’esforç i un excel·lent treball una escola de gran qualitat pedagògica. El secret? uns pares i mares implicats i un excel·lent equip de mestres.

Ara bé, es pregunten què vol dir provisionalitat? Quatre anys a l’espera d’un nou centre? Tres o quatre més? La responsabilitat dels governs queda palesa quan no tens una resposta clara. Sempre he pensat que l’educació primària al menys hauria de ser responsabilitat dels ajuntaments que ho demanessin, un govern de més proximitat hauria de ser més eficaç i evitar l'inexplicable mareig de competències que desconcerta als ciutadans.

L’experiència de govern em demostra que casos com el d’aquesta escola no es poden tornar a produïr. Hem d’aprendre dels errors i cercar solucions. Planificar a temps, impedir mancances com les que des d’urbanisme s’han produït, retardant cessions de manera inexplicable.

Ara nosaltres, l'Ajuntament,  i el departament d’ensenyament de la Generalitat tenim la pilota a la teulada: construir ja el nou Pericot, reordenar el barracons i ampliar fins que el Pericot estigui acabat i construir la nova escola del Bosc de la Pabordia en el terrenys cedits al costat del pavelló de Palau.

Espero que tots junts siguem capaços de estar a l’alçada de la comunitat educativa del CEIP Bosc de la Pabordia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada