diumenge, 17 d’abril del 2011

Una bona iniciativa per corregir la destrucció d’ocupació


Els dos sindicats majoritaris CC.OO i UGT volen tirar endavant una Iniciativa Legislativa Popular  per afavorir l'ocupació, especialment dels joves i de les persones aturades de llarga durada, al mateix temps que es milloren els serveis públics d'ocupació. Perquè pugui ser tramitada al Congrés dels Diputats cal presentar un mínim de 500.000 signatures, degudament validades.

Amb la ILP es pretén combatre la segmentació del mercat de treball i la precarietat laboral que pateixen molts treballadors i treballadores. Es busca que es creïn llocs de treball estables i de qualitat i que s'acabi amb la temporalitat injustificada en la contractació a les empreses.
La iniciativa també busca que els acomiadaments que s'hagin de produir tinguin sempre una causa certa, justa i amb garanties per als treballadors i treballadores afectades.
Que es reinstauri la possibilitat legal de declarar un acomiadament nul i que, en cas d'acomiadament improcedent, el treballador o treballadora pugui triar entre la indemnització o la reincorporació al seu lloc de treball.
Una altra de les propostes de la ILP és que davant qualsevol circumstància econòmica negativa a les empreses o d'un necessari canvi en la seva organització, es negociïn, amb caràcter previ, mesures de flexibilitat interna amb els sindicats com a alternativa a l'ús de l'acomiadament com a primer (i a vegades únic) recurs. En definitiva, els acomiadaments han de ser la darrera mesura a executar per corregir una mala situació econòmica d'una empresa i garantir-ne la seva viabilitat.
La ILP també reclama que se substitueixi de forma progressiva l'actual model productiu, origen dels greus problemes de l'economia espanyola, per un altre que incentivi la competitivitat de les empreses a través de la innovació tecnològica i la formació dels treballadors.
A pocs dies de l’1 de maig val la pena que fem còrrer aquesta proposta i que li donem suport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada