dimarts, 25 de desembre del 2012

25 de desembre: en record de Francesc Macià

Font: xarxanoticies.cat


Francesc Macià va morir tal dia com avui, l’any 1933,  fou un líder carismàtic capaç de guanyar eleccions, proclamar la República i liderar un govern autònom i nom del que fou suprimit 200 anys abans: la Generalitat de Catalunya.

La força d’aquesta figura històrica destaca per una sèrie de valors intrínsecs al seu tarannà, com a persona i com a polític. El que més em sedueix és la vessant humana d’una persona capaç d’evolucionar en les seves creences i de defensar els valors universals per damunt de qualsevol altra creença.

Ara, en un moment clau també per a la història de Catalunya cal posar en primer terme els valors humans de perseverança, ímpetu, esforç i compromís, que definien la personalitat de l’avi Macià.

En moments claus sovint ens cal un líder carismàtic, amb una força, una intel·ligència i uns sentiments imprescindibles. Però aquests polítics no neixen, es fan, no s’improvisen, sòn el resultat d’un llarg procés que permeten a una persona evolucionar, comprometre’s i esdevenir un polític de perfil humanista. D’esdevenir el mirall d’una forma justa honesta i contemporània de fer política, la que ara es manca, però a la que no renunciem.

Comparteixo el somni de Macià i recuperar-lo com a referent simbòlic, descobrir el mite d’un polític honest, que va saber fer-se entendre i va viure compromès amb el seu poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada