divendres, 14 de desembre del 2012

L’escola en català, però la volem de qualitat!

Font: cadenaser.com
Aquests darrers dies la consellera Rigau s’embolcalla amb la bandera, que és de tots, i intervé en públic defensant la llengua, la que tots nosaltres creiem, i surt a les fotos amb un somriure tranquil·litzador, com si pensés que ens oblidarem, els docents i la comunitat educativa, de la seva nefasta actuació aquests darrers dos anys dirigint la conselleria d’Ensenyament.

És cert que davant de l’agressió del ministre Wert cal la unitat, la més àmplia i és de coherència defensar-la i fer-la eficaç, posposant, ni que sigui de moment, les greuges acumulades per aquells que han situat l’escola catalana, la pública, en el seu pitjor moment.

Ha menystingut als docents, carregant-los de feina, empitjorant les seves condicions laborals i menystenint les seves opinions, i com la resta de treballadors i treballadores de la funció pública, disminuint-los sensiblement el poder adquisitiu.

És també la consellera de les subvencions a les escoles que discriminen per sexe i que practiquen models religiosos excloents i que no fan del català la llengua de cohesió social, perquè discriminen l’accés per qüestions econòmiques.

Des del pensament neoliberal que ha dominat el govern català aquests dos darrers anys hem retrocedit en cohesió social i en qualitat i això no pot continuar així. No volem continuar en una Espanya dirigida per gent casposa i autoritària, però tampoc volem seguir el camí econòmic, social i educatiu del govern Mas, ara en funcions. El poble ho va manifestar clarament no donant-li la majoria absoluta en les darrers eleccions.

Ens manifestarem, anirem junts amb la senyora Rigau, contra les agressions a la llengua i a l’escola catalana, però amb rotunditat continuarem dient que no comptaran amb la nostra complicitat, si no és per a reconstruir un model d’èxit, de cohesió social, que ha de fer de l’escola, la pública, una prioritat per a la construcció nacional de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada