dimarts, 4 de desembre del 2012

Fontajau, els guals i el sentit comú

Font: habitaclia.com
Fa un any es van aprovar les ordenances 2012 i entre d’altres canvis es va crear una nova figura impositiva: un gual que no era un gual, que permetia el dret a pas al garatge però que no tenia les mateixes prestacions, era un xic més econòmic i pretenia obligar a tots els veïns que tinguesin una entrada de garatge a optar per una de les dos alternatives.

La ciutat de Girona té realitats urbanístiques molt diverses fruit de la seva història, de la seva expansió, de l’absorció de municipis veïns i de les promocions d’habitatges dels darrers quaranta anys. S’ha de filar molt prim quan fas una norma i has de tenir sentit comú per a modificar-la o fins i tot suprimir-la quan no s’ajusta a la realitat o crea més problemes que els que inicialment volies solucionar.

Aquesta norma ha estat especialment controvertida en el barri de Fontajau, sobretot en el sector de casetes adossades promogudes a preus modestos, les façanes són molt petites i els garatges-trasters també, sovint el cotxe dels propietaris està aparcat davant i sols ocasionalment el fan servir. La caldera i altres andròmines ocupa bona part de la superfície. Fins a l’any passat era optatiu tenir gual o no, si no el tenien qualsevol cotxe podria obstruir l’entrada. Amb mà esquerra s’anaven trampejant el problemes, estem parlant d’una barri amb una bona convivència.

Ara sí s'ha generat un clima de crispació amb l’esmentada modificació de les ordenances. El sentit comú ens porta a demanar, com varem fer-ho fa un any, però carregats encara més de raó pel que ha passat, que es retiri la modificació i que el Consell de Mobilitat estudïi amb calma aquesta casuística i que cerqui una solució consensuada i equitativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada