diumenge, 3 de febrer del 2013

Crisi i menjadors escolars. Que cap nen passi gana!

Font: elpuntavui.cat
En aquests darrers anys de regidors, amb la Núria, hem anat a diferents menjadors escolars per veure sobre el terreny el seu funcionament, l’equilibri dietètic del menjar que s’hi dóna i l’esforç que les escoles han realitzat i  estant realitzant per assegurar l’equitat i una dieta adequada als nens i nenes de la nostra ciutat.

Amb la cronificació de la crisi hem vist el deteriorament, les dificultats per quadrar números, el desànim provocat per la reducció de beques i la seva gestió des de l’administració sovint sense ànima. Les escoles s’han trobat massa soles. Recordo que quan la Núria el 2009, regidora d’Educació en aquell moment, va fer gestions perquè l’Ajuntament gestionés les beques de menjador per millorar la seva gestió i si calia posar diners municipals, tot van ser impediments i negatives burocràtiques.

Els menjadors escolars de les escoles públiques de primària tenen enguany uns 400 comensals menys que el curs passat, segons dades del Consell Escolar Municipal de Girona. Si a aquesta xifra s'hi afegeixen les escoles bressol i les concertades, el descens supera els 500. No és el primer any que disminueix sensiblement. La crisi escanya i ofega moltes famílies.

En alguns barris de la ciutat, com ara Santa Eugènia i Sant Narcís, només un 18% del total d'alumnes es queda a dinar a l'escola. Els problemes derivats de les beques de menjador agreugen els problemes, ja que n'hi ha moltes que acumulen retard i hi ha famílies que no poden fer front a la diferència entre el que reben de la beca i el cost real del menjador.

Aquesta situació es pot veure agreujada si el curs vinent moltes escoles aconsegueixen la jornada continuada, fet que repercutiria en el possible tancament de molts menjadors. Però, atenció, sense que s’asseguri que molts nens i nenes podran menjar a casa.

Per això, hem de preparar solucions immediates en el pressupost 2013 i concertar amb totes les administracions i entitats un pla de xoc per assegurar que mentre duri la crisi cap nen i nena de la ciutat passi gana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada