dilluns, 28 de setembre del 2015

Avui, el dia després, ha de ser el primer del camí cap a la República catalana.


Qui ha guanyat les eleccions, Junts pel Sí, te avui una gran responsabilitat, qui ha triplicat els vots, la CUP, amb una clara aposta per la ruptura i la independència, no te menys responsabilitat. Un i altre s’han de responsabilitzar que el camí que obrim avui cap a la independència arribi a bon port. Per això cal una majoria estable, sòlida, en els propers mesos, perquè la desconnexió amb l’estat espanyol es faci bé.


No ha esta fàcil la convocatòria, gens ni mica, ni una campanya on les amenaces i el recurs a la por han estat constants. Però hem guanyat, no tant folgadament com voldríem, però hem guanyat.  Els adversaris, els que explícitament estan pel no, tenen poques coses en comú i es barallaran com a gat i gos en la campanya electoral per les eleccions generals que avui ja ha començat.

És en aquest marc que hem d’ampliar l’abast de la nostra pedagogia a favor de la independència. Els sectors populars que no han votat candidatures independentistes, que han caigut en el parany de la por, que han comprat el "regeneracionisme" de Ribera-Arrimadas, han de veure, en primer lloc per la via dels fets, que el nou govern pot millorar les seves condicions de vida. Que fer un nou país passa per fer-lo més just. De la mateixa manera que ens hem desempallegat del sectors més carques i neoliberals, o més aviat ells han anat a recolzar altres candidatures dòcils amb els seus interessos, s’ha de fer un tomb social en els polítiques del nou govern de la Generalitat. L'acord, urgent, de Junts pel Sí- CUP, en un pla de xoc ha d'obrir aquest camí.

Si volem ampliar l’electorat independentista ens haurem de treballar els barris que han donat suport a “ciudadanos”, aquest nou falangisme que diu que no es ni de dretes ni d’esquerres, i ha fet creure a alguns sectors que l'independentisme és de burgesos i insolidaris, manipulant la corrupció i focalitzant-la amb els que fins ara han governat Catalunya.

Esperem molt de la majoria  independentista del  nou parlament, no pot ser menys, però o abandonen les velles picabaralles de la vella política autonomista, o es posen clarament al servei del procés, de la gent que és la seva ànima, o seran responsables, ells i ningú més, de no complir el mandat que majoritàriament els catalans els hi hem donat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada