divendres, 29 de gener del 2016

A Girona cal cuidar els arbres o el bosc?


No soc de donar consells si no me’ls demanen, però no soc pas indiferent al present de la meva ciutat quan ens hi juguem el seu futur. De ben segur que no seria una tragèdia anar fent i “regar el arbres”, com proposa un ex-alcalde que projecta sempre una ombra allargada, però quan el jardiner ha patit el que ha patit més valdria un replantejament de model. És a dir, ja que no hi ha eleccions per que la llei no ho permet, obrir un ampli debat que senti les bases d’un projecte de llarga durada amb amplia participació política i ciutadana.


Per fer això cal confiança mútua , es a dir, modificar la governança per aconseguir-ho. Com a mínim, donar més pes al treball de les comissions informatives i convertir la junta de portaveus en un instrument per a la recerca dels acords. No es tracta de fer oblidar el que ha passat i crear una situació de pretesa normalitat. Al meu parer, cal convertir l’excepcionalitat en un element positiu per a fer el que fins ara no s’ha pogut o no s’ha volgut fer.

En el govern en minoria i en l’oposició plural hi ha prou vímecs per teixir un cistell sòlid, que posi les condicions per a que en les properes eleccions es pugui definir un nou impuls a partir d’unes regles de joc treballades en aquests propers anys. Perquè si l’únic propòsit es consolidar un alcalde i anar fent perquè els ciutadans oblidin i es conformin amb el present amb una ma de pintura, no solament serà una equivocació si no que es perdrà una gran oportunitat.

I òbviament això no és incompatible amb el treball del dia a dia, amb el pacte de les prioritats per a cosir la ciutat, per a tractar el temes urgents amb les veïnes i veïns i posar fil a l’agulla en aquells temes que no poden esperar més. Si el poeta deia que ara és demà, l’alcaldia del 2019, sigui qui sigui el o la que l’ocupi, no serà el resultat d’acords interns de partit, de tacticismes obscurs, sinó de la voluntat ciutadana a partir d’un nou projecte de futur compartit, amb les variants dels segells de cada força que es presenti.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada