divendres, 22 de gener del 2016

L’alcalde (o alcaldessa) l’escull el poble?


Sempre he pensat que quan una proposta no s’entén és que està mal formulada. Això mateix em passa amb l’elecció que avui es produirà per a escollir nou alcalde de Girona. Ni s’entén en clau de ciutat, que s’hagi de cercar el número 19 de la llista més votada, però no pas amb majoria absoluta; ni s’entén en clau de governabilitat, cercant fora del consistori algú fins ara sense experiència de governança a la ciutat.



La excepcionalitat del moment i el fet de que Carles Puigdemont hagi ocupat la presidència de la Generalitat, no justifica la decisió presa. Doncs, l’alegria generalitzada a la ciutat per la valentia i responsabilitat del fins ara alcalde per assumir la Presidència, esdevé incomprensió per una decisió en la que no aconseguim percebre cap relat convincent.
No s’ha de percebre en el que dic cap crítica a la persona designada, al que, pel coneixement que en tinc, respecto, em sembla honest, capaç i cordial. Però també veig persones d’aquesta mena en l’actual govern de la ciutat i em sap greu el menysteniment que una decisió d’aquesta mena provoca. Resta molt de temps per a les properes eleccions, la llei de règim local no permet eleccions anticipades, que haurien estat, en aquest cas, les més resolutives. No serà fàcil ni pel govern ni per a l’oposició gestionar aquests temps. Serà el maig del 2019 quan el poble parlarà.
A les quatre aniré al saló de Plens, seuré en els bancs del públic, s’hem farà estrany no poder dir a viva veu el que penso després de tants anys de parlar al Ple. Probablement em sentiré proper als portaveus d’ERC i la CUP, amb els que compartiré, sens dubta, bona part de les seves reflexions, també em sentiré solidari amb els que es troben al govern i disciplinadament accepten el que creuen bo per a la ciutat. Però més enllà d’avui, sempre estaré la servei de la mevaciutat, des les persones de la nostra comunitat i dels que els representen.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada