dissabte, 2 d’abril del 2016

Derogar la LOMCE, és el que cal!


El dimarts vinent pujaré a la tribuna del Congrés per a reclamar que la pitjor llei educativa de totes les que es fan i desfan a Espanya, la LOMCE,  sigui derogada. Lamentablement el PSOE, incomplint l’acord del 17 de juliol del 2013 i el seu progama electoral del 20D del 2015, ens planteja únicament l’ajornament de la seva aplicació. Un cop més la vella política de dir una cosa en campanya o a l’oposició i una altre al govern o en expectativa de governar, és fa palesa. I després hi ha qui es pregunta el perquè de la desafecció amb la política i els polítics!


Serà una oportunitat per a dir en l’hemicicle el que he sentit, vist i patit des de l’aula, de parlar del cansament del professorat davant de reformes partidistes que ens costa deu i sa mare aplicar, sense recursos suficients i qüestionats sempre per els que estan obsedits en la desigualtat com a norma pedagògica. penaré amb el meus alumnes i amb el seu futur i en l'educació que el nostre país es mereix.

Crec que cal paralitzar el que és un error, perquè no vull les revalides pel curs vinent, perquè es un suïcidi com a poble menystenir les humanitats, perquè no podem generar més incertesa en el pas del batxillerat a la Universitat. I, evidentment, per a lluita contra l’atac a la nostra llengua des de posicions agressives i uniformitzadores. Però per a tot això, cal derogar-la.

La obsessió de Wert i els seus d'espanyolitzar Catalunya acaba perjudicant l’educació al conjunt de l'estat, perquè el que cal es posar l’educació en la prioritat dels governs i fer d’ella un objectiu de país i no un instrument partidista d’uns contra els altres. Cal una bona llei, de bases, respectuosa amb les diferents nacions realment existents,  que duri molt de temps per encertada i amb recursos materials i humans per a fer possible la igualtat d’oportunitats.

És clar que no votarem que no a la paralització de la LOMCE, però és insuficient i exigirem que tinguem l’oportunitat de derogar-la en les propers setmanes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada