dissabte, 30 d’abril del 2016

1 de maig: Fraternitat i Solidaritat


Ens sobren les raons per sortir al carrer aquest 1er de Maig. Jo ho faré per homenatjar als lluitadors i lluitadores que en tot moment i condicions lluitaren contra la explotació i per les llibertats. Sortiré al carrer per coherència amb el que crec i pel que he lluitat tota la vida. Em manifestaré per una alternativa social i ecològicament lliure, sense explotació, on la democràcia no sigui cosa d’uns pocs, sinó la base i fonament de la nostra república catalana d’homes i dones lliures. Visca el 1er de maig!


Des del moment que la Segona internacional - aquella que aplegava partits socialistes que volien el socialisme!- va decidir que cada 1 de maig es recordés els anomenats màrtirs de Chicago i aquest homenatge anés lligat a la millora de les relacions laborals, la jornada de vuit hores, i a l’acumulació de forces per a construir un nou sistema polític i social, sense explotadors i explotats, ha passat més d’un segle.

L’explotació ha agafat noves fórmules però patim les conseqüències d’un mon polaritzat en uns pocs rics, possiblement menys que fa un segle, i una ampla multitud de pobres. La vella classe treballadora i l’anomenada classe mitjana es redueixen avui a una amalgama de grups i sectors als que sovint els hi manca la consciència de grup i es difuminen les característiques comunes de treballadors i treballadores en una multitud de petits sectors, quan no d’individus aïllats.

El sindicalisme, com a instrument d’emancipació i el republicanisme com a instrument d’alliberació i de govern democràtic han de marxar plegats per a construir alternatives i fer possible que la nova república catalana de treballadors i treballadores de totes les classes, sigui alhora que fonament de la llibertat del nostre poble, ma estesa fraternal a la llibertat de tots els pobles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada