dimecres, 3 d’agost del 2016

Madrid i la dimensió desconeguda!


Torno de Madrid amb la impressió de que s’ha entrat en una dimensió desconeguda. Convergència ha deixat de tenir grup a les “Cortes” - atenció, un partit que va formar part de la comissió redactora de la Constitució de 1978!- i els partits del bipartidisme a la grenya permanent després de beneficiar-se del turnisme dinàstic anys i panys! Sembla que tot està per fer, però res es possible! Les terceres eleccions poden passar d’amenaça a realitat, perquè tot i que a ningú l’interessen, cap altre alternativa es fa avui possible. Bé, avui!


A voltes em pregunto si a algú li interessa veritablement governar Espanya, més enllà de fer-ho en funcions –sense control ni responsabilitats internacionals- , doncs a qui governi li esperen les factures  que la troica te preparades per a cobrar d’immediat. Retallades i pujades d’impostos per a fer boca, més legislació restrictiva de drets i més liberalització favorable als interessos dels avui governants a la UE. D’ací aquest interès del PP a enllardar al primer partit de l’oposició, com aquest darrer també tenia per a que Podemos s’abstingués, per afavorir un govern PSOE-Ciudadanos, la passada legislatura. Curiosament Podemos sembla desaparegut en aquesta nova legislatura.

I al bell mig de tot aquets sidral, Catalunya. Com els emprenya que govern i Parlament -la Generalitat- vagin per lliure! Una dimensió coneguda en el marc de la desconeguda. Un full de ruta que es va complint, malgrat entrebancs i incerteses. Si ells ens tenen com enemic, el pitjor enemic que tenim som nosaltres mateixos, quan ens entestem en veure enemics interiors on tenim com a màxim adversaris. Ens entestem en pensar en clau autonòmica, presoners de les velles lluites, quan uns i altres som foragitats per una política espanyola que vampireja Catalunya i exclou qualsevol cavi social profund ací i allà.

Probablement el que resta d’agost- o els propers quinze dies, com a mínim- seran un parèntesi de calma davant d’un setembre convuls. Rutines i novetats, pessimisme i esperança, confrontació i resistència...carreguem les bateries, ens caldrà molta energia per guanyar el futur. Superarem la dimensió desconeguda!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada