dilluns, 29 d’agost del 2016

El Pacte R/R, irrellevant i mesquí.


L’escenificació del pacte d’ahir es posava en marxa amb una barreja de l’estètica dels seus protagonistes, del meritori i del veterà, dos cares diferents d’una mateixa moneda. Formalitat per donar transcendència a un contingut intranscendent del que curiosament l’únic que s’entén és que a Catalunya ni aigua, fins que no es penedeixi del mal camí portat fins ara i accepti la penitència oportuna. Vella guàrdia nacional-catòlica i nova guàrdia riberiana. Els que donaven “mestissatge”, segons Pedro Sánchez, ara tornen a casa per Nadal.


Tant de soroll per a no res? Evidentment no son pas babaus i saben que 169/170 no sumen prou, aleshores per que tant “sarau”? Bé, de moment aïllen al PSOE furtant-li el seu aliat formal i de pas deixant en ridícul l’alternativa que proposaven fins fa ben poc. En aqueta lluita d’egos no es pas una victòria petita. A més, poca sortida li donen al PSOE sense desdir-se del que ha dit. O es desdiu i s’absté, permetent a Rajoy se president, o es desdiu i accepta un govern d’esquerres que proposi un referèndum per a Catalunya.

Si el PSOE no fa una cosa ni l’altre, eleccions per nadal, reforçant al PP, que de lluny guanyarà de nou les eleccions a Espanya. Podemos, mentre, criticarà a uns i altres i esperarà temps millors, si es que arriben mai! I qui dies passa anys empeny. S’ha desaprofitat un moment de crisi del sistema. Envellit i corrupte, continuarà ranquejant, perquè aquest s’ha basat en la desconfiança entre les comunitats autònomes, la desigualtat entre elles  i la dependència de l’estat central, el gran distribuïdor...Catalunya ha demostrat que aquest model es insostenible i ens hem negat a mantenir-lo.

De dimarts a divendres el Congrés escenificarà una no-nata investidura i fent la viu, viu,  Rajoy continuarà amb el seu govern en funcions, què n'és de feliç!  Qui no vulgui veure que, avui per avui, el canvi solament és possible a Catalunya és perquè aquest li fa por o prefereix fer també que el temps, el temps Rajoy,  li permeti continuar en la indecisió permanent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada