divendres, 7 d’octubre del 2011

Avui podria parlar del Jobs o de temporada alta, però no ho faré.


Foto: Convergència i Unió


En temps difícils és quan podem donar el millor o el pitjor de nosaltres. A voltes l’electorat no és conscient de les dificultats de construir unes reformes que per a cada maó que poses a l’edifici trobes enormes resistències dels que ja els hi va bé les coses com són, que la desigualtat no els molesta en la seva vida quotidiana perquè en viuen apartats, en els seus barris, les seves escoles, els seus clubs, els seus iots... Una societat ensinistrada en el consum és vulnerable a les campanyes de màrqueting polític i al bombardeig de les empreses de comunicació.

En el futur es podran fer tesis de com deteriorar uns governs progressistes a costa de magnificar “ad infinitum” els errors i menystenir els encerts, fins aconseguir en l’imaginari col·lectiu, inclosos els seus protagonistes, un sentiment de fracàs i derrota.  Com també seran objecte d’estudi els fets actuals on els mitjans fan tot el contrari. Els que ens aixequem amb el despertador-ràdio, no importa el comentarista que et trobes que no posi des de la primera hora “el Botafumeiro” per lloar el realisme i encert dels governants i la ignorància i mala fe dels que s'hi oposen.

D’ací la importància que cada cop es dóna en la política de semblar més que fas que no pas fer. De retallar per demostrar que no et tremola la mà que construir a partir d’acords i pactes.

Lamentablement CiU juga aquesta carta de destruir. Per salvar la locomotora, l’economia, diuen, cremen tots el vagons un per un, menys els de primera!

En temps difícils podem donar el millor de nosaltres, treballar fent xarxa, deconstruir el missatge de pensament únic, renovar el sentiment de solidaritat, fer ponts amb tots els que pensem semblant i avançar amb coratge.

En temps difícils alguns donen el pitjor, a l’Ajuntament i a la Generalitat, però tranquils: diuen que són els governs dels millors!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada