dissabte, 14 de desembre del 2013

El Bloc de Salt. Les idees no és desallotgen!


Ahir la hipocresia i la mala fe s’aliaren en contra d’una de les causes que més ha transcendit en un període de crisi, por i conformisme. La causa de donar casa a qui no la te, i dignitat a qui li han robat els drets. La mala política, la del poder servil amb els poderosos. La justícia que deixa de ser-ho al fer de l’aplicació de la llei còmplice imprescindible de la injustícia. La cobdícia d’un banc que es públic al seu desgrat, la Sareb, i vol traspassar els seus actius als especuladors, expulsant als ciutadans. Creuen que desallotjant a qui no te casa han guanyat, no saben lo equivocats que estan!

Aprofitant una hora que els nens i nenes eren a escola, no fos que les imatges embrutessin l’operació “pulcra i sense incidències”, un centenar de policies desallotjaven els residents, menys dels que hi viuen, canviant ràpidament els panys i deixant poquíssim temps per a recollir les seves propietats. Que curosos amb la gran propietat especulativa i quina poca cura amb l’humil propietat dels que poc tenen.


Més hipocresia i molta mala fe, la retenció de la Marta Afuera per un afer de denuncia falsaria d’una antic resident del bloc que solament volia aprofitar-se, i sense escrúpols robar als que no tenen. Sempre et trobes poca vergonyes, arreu, que sense principis viuen en la misèria de la misèria. La picaresca, la mentida, l’oportunisme es combaten com ha fet el Bloc amb la dignitat, la solidaritat, i l’acció comú contra qui vulnera les normes bàsiques de convivència. Vet ací que el mateix dia de desallotjament es cercava una noticia com aquest, Marta detinguda! No existeixen les casualitats!

No estant sols, es cert que hem de millorar la coordinació de totes les lluites, aconseguir la flexibilitat front a diversitat de causes i l’element unificador comú de la lluita contar la explotació i per una nació i un mon millor, però cada una d’elles es un front de combat que necessita la solidaritat de tots.

La PAH de Girona, els moviment socials i els que fan de la política un servei, tots junts, no som pas pocs, unim el que tenim en comú, discutim fraternalment tot allò que calgui i avancem decididament a un canvi de model. No hi ha canvi nacional sense canvi social que pagui la pena!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada