diumenge, 1 de desembre del 2013

Martí Carreras, més que un veí de Sant Narcís.


Llegeixo que dimecres passat el meu amic Martí Carreras ha posat fi a onze anys de presidència de l’Associació de veïns de sant Narcís. Diuen que no hi ha ningú imprescindible, però serà imprescindible glosar la trajectòria d’en Martí per entendre l’evolució del moviment veïnal en els darrers anys.

Un moviment veïnal que la dilatada alcaldia de Joaquim Nadal havia gibaritzat o domesticat i que en la llarga transició, que encara no ha acabat, de la seva successió, va reviscolar de la ma d’un seguit de líders veïnals que en diferents barris aparegueren com una alenada d’aire fresc per a exemplificar que sense veïns, sense ciutadans, tot poder personal, per ben intencionat que es digui, és despotisme.


El Pla educació i convivència renovat a finals del 2004 amb la participació clau de les associacions veïnals de Sant Narcís i Santa Eugènia i les AMPES de les escoles dels dos barris em van permetre treballar colze a colze amb en Martí i fou el principi d’una bona amistat. Recordo la negociació amb el consell parroquial que va permetre doblar el nombre de nens i nenes del centre obert i que les dos institucions de la plaça Assumpció, Parròquia i Centre Cívic es donessin la ma.

Ombres complicaren la situació, la pèssima direcció del Pla de Barris de Santa Eugènia i el boicot a la redacció del Pla de barris de Sant Narcís, responsabilitat del mateix regidor d’urbanisme. La confusa i erràtica direcció de les obres de l’alta velocitat que tant greument han perjudicat al barri, sota la mirada absent de bona part de la ciutat i la papa nates de la majoria del mon econòmic i polític local. Sempre en aquestes desgràcies hem sentit la veu, la denuncia valenta, d’en Martí.

Penso, però, que la renuncia d’en Martí carreres no és un adéu, sinó un fins aviat. Per que la lluita continua i en un moment de crisi econòmica, social i política, cal que tots aquells que han adquirit experiència i s’han mantingut ferms i honestos, continuïn donant un pas endavant, com sempre, amb generositat, els barris i tota la ciutat ho necessiten!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada