dijous, 12 de desembre del 2013

Sí i Sí. Tenim pregunta i tenim data. Tenim un poble que vol decidir!


No me’n puc estar de fer quatre ratlles sobre la noticia d’avui. Del fet que ha estat possible decidir una pregunta i una data per a celebrar el nostre dret a l’autodeterminació. No ens ho han deixat fàcil, ni els que no ho volen, ni els que la volen a la seva manera, que per a ells es la única manera.

Es un pas, imprescindible i necessari, per aconseguir acumular les forces que ens permetin resistir els atacs tant del govern de l’estat, com del principal partit de l’oposició a Espanya, que en aquets qüestió pensen el mateix. Es un pas per guanyar-nos a la gent que dubta de la independència però  no dubtava del dret a decidir,  per que a mes tancament  de Madrid i més odi contra la lliure expressió democràtica,  més a prop estaran del segon sí.


Aquells que apostaven a que no seriem capaços de l’entesa han quedat amb un pam de nas, ara hem d’aconseguir que els que diuen que no es farà la consulta, el mateixos d’abans, es tornin a quedar amb un pam de nas.

Començo a llegir crítiques a la pregunta, de bona fe algunes  i de ves a saber per què d’altres, a voltes penso que hi ha gent que te tantes ganes de donar les culpes de tot als altres, de desemmascarar pretesos hipòcrites i botiflers, de fet els hi fa por que guanyem la independència  i es quedin sense arguments. Som molts més, molts i molts més, els que volem sumar el comú denominador que ens porti a una Catalunya independent, on tot, ho podrem decidir.

Queda molt camí per fer, però hem superat una etapa difícil, tenim pregunta i data, tenim 88 diputats sobre 135, tenim tres grups al congrés espanyol per a presentar la proposta, si ens volen retardar la compareixença dels representants del parlament. El socialistes catalanistes seran benvinguts, però ha passat la època de les indefinicions i han de donar un pas endavant o restaran còmplices dels que no volen que parlem. El 9 de novembre votarem i es amb la veu forta i clara del poble. Espanya i Europa ens hauran d’escoltar, tant si volen com si no volen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada