divendres, 20 de febrer del 2015

Del TAV i els abaixadors a la inauguració de la MAT.


Un abaixador del Tren d’Alta Velocitat a l’aeroport ha estat notícia aquests darrers dies, un grapat de milions per a construir-lo, tot sembla un “dejà vu”, on la coherència deixa pas a la improvisació i de nou la propaganda pren el relleu a la seriositat. Com casa aquesta proposta amb l’abaixador, que no estació, de Girona? No gaire, però als responsables els importa?


Diuen que això pot facilitar que l’aeroport de Girona sigui una pista més del de Barcelona, i això els sembla positiu? Quan la T2 del Prat encara li resta espai per donar i vendre, Girona-Vilobí en serà alternativa? De què?

Pot ser que tot això sigui fum, però l’experiència ens demostra que si hi ha ciment hi ha beneficis, si més no per alguns. Els que es faci després ja ho em vist “amb l’obra a Girona més important dels temps contemporanis”.

Amb els mateixos governants de sempre tindrem les mateixes polítiques de sempre, si sortim de la crisi no hauran aprés res. El dia nefast de la inauguració de la MAT, veiem d’una manera clara el tipus de governs que hem tingut a una part o altre del Pirineu, en un canto torres i fils, en l’altre soterrat. Una lliçó de com responen els governs a les peticions populars a un canto i altre d’una serralada que encara separa dos maneres d’entendre la democràcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada