divendres, 27 de febrer del 2015

Devesa, Modern...de pressa, de pressa!


A pocs mesos de les eleccions municipals tot son presses i els temes que han quedat al calaix o encallats de cop i volta prenen velocitat de llampec. Bé, de fet, és un clàssic i es molt difícil trobar un governant que a darrera hora no lo vingui aquesta mena de “febre conillera”.


A Girona estant veig estorat, però no del tot sorprès, aquesta mena de processos participatius de butxaca. Soc sincer també ho vaig patir quan formava part del govern, mai la distància, com diu la cançó, pot ser l’oblit! Però com no, qui ho criticava en l’oposició, ho practica ara en el govern. Caldrà en el futur trencar d’un cop aquets cercle viciós.

Dubto que tingui massa èxit. Els ciutadans comencen a estar curats d’espants i cada cop estan més distants d’aquesta mena de jocs de mans. Aleshores per que es fan? Te més a veure, al meu parer, en la política per a polítics, en no donar arguments al rival electoral per a que aprofiti el que no has fet per tira-t’ho en cara. No cal la qualitat del que estàs fent, amb el fet que ho fas o estàs a punt, ja si val per callar boques.

Entenc que la política te quelcom d’espectacle, però molt sovint es queda amb aquesta façana, d’ací la distància que es produeix amb la gran majoria de la ciutadania. Calen més polítics que diguin –miri, això no ho hem fet per que teníem altres prioritats, però ho pensem fer en el futur, d’aquesta o aquesta altre manera, si ens fa confiança- la sinceritat i la coherència poden ser un valor polític. Així ho espero.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada