dilluns, 2 de febrer del 2015

Per què volem agencia tributària catalana si ja tenim Andorra?


Llegeixo i em quedo estupefacte amb el fet que empresaris gironins estudiïn obrir filials a Andorra per evadir impostos, bé li diuen “deslocalitzar beneficis”, aprofitant els acords en aquesta matèria segellats per Rajoy i el cap del govern andorrà en el seu darrer viatge. La hipocresia del PP es proverbial, d’ací la indignació generalitzada amb el seu govern, però que si afegeixin a les seves malifetes els de “casa”, no per ser un fet habitual em genera menys indignació.


El mateix dia veia una entrevista amb el nou cap de l’agència tributària catalana i més enllà de tecnicismes varis i de parlar de canviar paradigmes, em va sorprendre que digués que l’evasió fiscal s’ha d’estudiar més per que no es tant gran com es diu...anem bé, vaig pensar! Segons ell cal tornar a la transició quan es parlava de que “hacienda somos todos!”. Patriotisme versus beneficis, en un sistema capitalista desbocat com el que vivim apostem a veure qui guanya?

Pot ser és veritat que entre les estructures d’estat que ens calen,  una d’elles és la hisenda pròpia, però amb una seu i un cos d’inspectors catalans algú creu que en tenim prou si no canviem les lleis i, quan dic les llei no solament les del estat on som, sinó les europees. I per canviar les llei per a que tothom pagui el que li correspon, o canviem aquest sistema de tot si val i quan més tens més pots fer el que et dona la gana o tot això és un engany hipòcrita per que res canviï.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada