dilluns, 19 d’octubre del 2015

19 d’octubre: Dia contra el càncer de mama.


Sovint el posar el nom d’una causa o esdeveniment a un dia determinat no em causa una especial emoció, em fa por que de tantes diades es banalitzin un munt de causes justes. Però quan he copsat que avui dia 19 d’octubre es el dia contra el càncer de mama, els dubtes s’esvaeixen, pensant en tantes i tantes dones que amb heroisme i tenacitat combaten un malaltia malauradament massa estesa.


Al meu entorn persones estimades han mort de càncer, la seva absència referma encara més l’estimació que els hi teníem, que els hi tenim, en el record quotidià. El seu patiment, el compartir-lo, ens ha fet més sensibles i més savis.

He tingut a les meves mans un llibre publicat a finals del 2014 que recull els darrers escrits de la Maria Mercè Marçal. El senyal de la pèrdua, és el títol d’aquest barreja de dietari i reflexions que colpida per un càncer de mama, malgrat la seva valenta lluita no es recuperarà. És d’una tristor, valenta i esperançada, d’una sensibilitat que et colpeix des del primer moment.

Davant de la por, sentir la companyia dels que t’estimen, la confiança dels professionals que et cuiden, de la ciència que avança en noves i millors teràpies, generem un principi de confiança que facilita la tenacitat necessària per a superar la malaltia.

Benvinguda, doncs, la jornada d’avui. Visquem-la amb esperança, amb el record dels que han lluitat, el testimoni del que l’han superat i la solidaritat amb qui avui i ara la està combatent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada