dissabte, 17 d’octubre del 2015

El 20D, què fer?



En aquest procés llarg per a les persones però curt històricament parlant, molts ciutadans de Catalunya hem anat desconnectant de l’estat espanyol, cada cop ens importa menys el que diuen perquè ens indigna més el que han fet i fan. Davant de la convocatòria d’eleccions generals el 20D el cos ens demana que s’ho facin, però si hi reflexionem hem de concloure que tàcticament seria un error.


És cert que no podem esperar gaire res dels resultats, en el sentit que qualsevol de les coalicions que puguin governar no voldrà ni podrà aportar una solució satisfactòria, ni tant sols un referèndum, al conflicte que tenim des de fa anys obert. La tripleta PP-PSOE-Ciudadanos ho bloquejarà tot.

Ara bé, una abstenció, ni que depasses el 50 %, deixaria la via lliure a la "tripleta" per aconseguir la gran majoria dels 47 diputats catalans al congrés i ajudaria a ampliar el dogal que ens apreta el coll, des de casa nostra. La "Brunete mediàtica" faria abstracció de l’abstenció per a fer corre que els ciutadans catalans haurien donat l’esquena a l’independentisme i certificat amb el vot la voluntat de restar a Espanya.

Participar, però de forma diferent? Sens dubta. Tant per la forma com pels objectius. Més enllà del fet d’escurçar el seu nombre de diputats aconseguint la majoria dels esconsn a catalunya, aquest diputats ja no representaran una part d’Espanya sinó la voluntat sobirana de Catalunya i ja no es deuran al parlament espanyol sinó al Parlament català, com a dipositari de la nostra sobirania. El seu objectiu bàsic serà fer de veu i testimoni del camí cap a la independència.


Caldrà, doncs, un Candidatura Unitària, que aplegui tot l’independentisme i sigui capaç d’entusiasmar a la gent per a que de nou ompli les urnes. No tenim massa temps, hi han moltes coses pendents encara, però aquesta no és menor. Som-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada