divendres, 2 d’octubre del 2015

Valeo i la necessitat del sindicalisme avui.


Molts dels que hem llegiu sabeu que els treballadors i treballadores de Valeo Martorelles es troben en lluita des del 24 de juliol. Valeo és una multinacional francesa de components per automòbils i d’un dia per l’altre la direcció els hi va dir que traslladarien la producció i la majoria de la gent a Saragossa on te una altre factoria.


El coratge dels treballadors i treballadores han posat en primer pla la seva lluita, 257 persones contra una multinacional. Com deia , cal molt de coratge. Però també, atenció, una bona organització. Jugant bé  les seves cartes, com en tota bona negociació, i les que tenien i han usat són la unitat, la mobilització i la solidaritat. Des de l’agost fina ara han teixir un xarxa amb innumerables reunions i amb una presència que ha obligat a pronunciar-se a gairebé tothom.

El menys conegut és la seva militància, més del 70% de la plantilla esta sindicada, majoritàriament a CC.OO. En un moment de desprestigi dels sindicats, per errors propis es veritat, però que sovint son airejats amb voluntat no de millorar sinó de destruir el sindicalisme. Valeo, com altres lluites, demostren la necessitat del sindicalisme ara més que mai.

Conec molts sindicalistes, he treballat frec a frec amb molts d’ells i he trobat majoritàriament altruisme i honradesa. En el nou país que volem construir, el sindicalisme, la lluita per la dignitat que representen, ha de ser una peça clau.

Estic segur que la gent de Valeo se’n sortirà, i de nou una de les lliçons que en podem treure és que darrera les mobilitzacions i el seu èxit, no hi ha la improvisació sinó l’esforç i el coratge que organitzat sindicalment porta a bons resultats. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada