diumenge, 25 d’octubre del 2015

Un policia d’Olot


Conec al cap de la policia d’Olot que està sent linxat per haver desconstruït amb una senzilla multa la parafernàlia amb la que es feia l’escorcollament de l’ajuntament d’Olot. La proporcionalitat en l’actuació policial forma part de l’autoritat amb la que s’usa un dret que els ciutadans els hi hem donat per a protegir-nos del delicte. Quan aquesta no es dona ens trobem amb l’abús d’autoritat, com és saltar-se una norma sense necessitat fefaent. Posar amb una multa les coses en el seu lloc és un exemple cívic elogiable.


Conec a l’inspector Ignasi López, de l’època en que va formar part de la policia municipal de Girona. El tinc en molt bon concepte, el recordo com a un professional competent que coneixia bé el mon policial però també el entorn social i cívic en el que aquest s’ha de moure. Quan se’n va anar a Olot vaig pensar que perdíem un bon comandament però que Olot guanyava un bon professional.

Aquest fet que he citat fa que encara l’apreciï més. Posar límits a l’abús d’autoritat es conseqüent amb un model de policia que crec encertat. En un moment en que la manipulació de les institucions forma part d’una guerra bruta que el govern de l’estat no te cap escrúpol en usar, la valentia cívica és i serà la millor resposta.

Si la caverna s’ha llançat contra un bon professional que compleix amb el seu deure, crec obligat dir en públic que no està sol i que en el difícil camí que seguirem no hi ha millor manera d’educar que el exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada