dijous, 2 de maig del 2013

Els que s’han carregat el sistema ens diuen antisistema!

Font: libertaddigital.com
Més ràbia que resignació es respirava ahir a la manifestació del 1er de maig a Girona, més esperança que desil·lusió es copsava al dinar solidari amb la PAH, en el bloc ocupat de Salt. Hi ha moltes raons per engegar-ho tot a pastar fang, la ineptitud dels governs i la submissió dels governants als poderosos d’ací i d’allà no és la menys important. Un PP i un PSOE, amb l’ajuda inestimable de CiU, s’han carregat des del 2010 el raquític estat del benestar que havíem construït amb les restes del banquet del “desarrollismo” de la darrera dècada. El sistema està fent figa.

Paciència, ens demana Rajoy, que esperem les eleccions alemanyes. Paciència ens demana Mas, que esperem fins després d’exercir el dret a decidir. Avui la paciència rima amb indecència.

És indecent que els governants observin amb indiferència el patiment de tants, de molts, cada cop més, que es queden sense feina o a l'incorporar-se al mercat de treball ni se’ls espera. És indecent els sobresous dels que es dediquen als afers públics i els multimilionaris sous dels que mal gestionen bancs i grans empreses. És indecent que els diners que ens han robat s’usin per especular i ensorrar l’economia productiva. És indecent la jubilació amb desenes de milions pels responsables de les malifetes de la Banca.

Els temps estan canviant! I no ens resignem com fins ara que el canvi sigui a pitjor. Els que hem defensat reformar els sistema, els que ens hem escarrassat per governar-lo millor, els que hem cregut en les seves regles de joc pensant que la majoria les podria canviar, que calia acumular forces, pactar, cedir una mica si els altres també cedien, ens trobem avui aquest camí barrat, forrellat amb pany i clau. Els poderosos ací i allà han decidit trencar l’espinada al reformisme, han esdevingut els primers antisitema, s’ho estan carregant tot.

De la mateixa manera que la intransigència de l’espanyolisme ens ha convertit a molts federalistes en independentistes, no tenim una altra via els reformistes, en el món que vivim, que esdevenir revolucionaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada