dimecres, 30 d’abril del 2014

1er de maig. Contra la pobresa laboral i social.


L’ 1 de maig és un dia de lluita dels treballadors i treballadores de tot el món. Es veritat que ha esdevingut una festa quan els països de l’estat del benestar donaren per finalitzada la lluita de classes, però avui el que s’està acabant, paradoxalment, és l’estat del benestar.

Recordo quan s’anomenava “San Jose Artesano” i esdevenia la festa dels “productores” per que el franquisme també deia que s’havia acabat la lluita de classes, però el que es va acabar fou el franquisme, bé, la seva forma política...


Avui, ací i arreu, milions de persones han de vendre la seva força de treball, manual o intel·lectual, per viure i es troben, ací i arreu, perplexes patint com els hi redueixen el seu salari directe, el sou, i com li retallen l’indirecte, els serveis públics pels que tant havien lluitat.

Ara, els que treuen enormes beneficis explotant i especulant ens diuen que hem estirat més el braç que la màniga, que no ens podem pagar l’estat del benestar. Ells, que no paguen gairebé impostos,  ens diuen a nosaltres, els treballadors, que cada dia en paguem més, que les seves deutes, les seves pèrdues especulatives les hem de pagar entre tots, que aquesta és la prioritat!

1 de maig, una jornada de lluita amb els sindicats, eina imprescindible per a la defensa dels drets dels treballadors. Un dia de lluita per a recordar que és el treball la font de la riquesa i que aquesta ha de ser distribuïda amb equitat i justícia.

La lluita de classe existeix, i tant! I l’estan perdent els treballadors. Per tot això, sortim al carrer l’1 de maig! Per que volem donar un tomb i guanyar-la. Avui, demà i sempre, força i solidaritat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada