dimecres, 9 de juliol del 2014

Informació de les Comissions Informatives de l'Ajuntament de Girona, prèvies al Ple del 14 de juliol (1).



Os fem arribar, un cop més, el temes més importants que s’han tractat a les comissions informatives, prèvies al proper Ple del 14 de juliol, per raons d’espai i densitat dels temes, situaré aquesta informació en dos posts. Espero que os interessi.

CI ALCALDIA
-La família Santos Torroella ha signat la liquidació de l’herència , l’ajuntament està a l’espera d’ acordar amb ella la compra definitiva.
-L’Ajuntament es dona de baixa de l’AGi, l’argument es que no se’n pot ser membre sense aportació econòmica. La sospita raonable és la passivitat i el fracàs d’un instrument que no ha fet res per a parar la davallada de l’aeroport.


CI HISENDA
-Decrets d’alcaldia que, un cop més, certifiquen els retards d’obres en execució. Pça Montserrat, havia d’acabar el 3 de juny, es diu ara que el 31 de juliol, ja ho veurem…també Bisbe Sivilla, s’ajorna fins al 3 d’octubre…
-S’informa del tema GOWEX, el 14 de juliol acabava el contracte, es pensava mantenir-la fins que acabes el tràmit d’una nova licitació ( la llei preveu 6 mesos), tot això ara està en qüestió. Es trasllada a la CMT la demanda de que aquesta pugui autoritzar a l’Ajuntament a fer funcionar la xarxa fins que acabi un nou concurs,  més o menys 6 mesos. Proposem que sigui l’Ajuntament que es faci càrrec definitivament, ja que es propietària del nòduls, caldria la gestió com operador que els serveis informàtics podrien, amb reforç, assumir. Es podria superar les mancances que fins ara tenia la xarxa i assegurar un mínim gratuït de connexió.
-Licitació Frontissa de Santa Eugènia, previ autorització pròrroga crèdit ICO amb un termini màxim del desembre del 2015. Un xic més de dos milions d’euros amb IVA i el consens de les entitats del territori. Estarem amatents per a una bona execució.

CI PROMOCIÓ
- Modificació del Polígon AURORA, al Pont Major, al costat del nou pont sobre el Ter. El planejament anterior va tenir el nostre vot en contra i l’ANG va guanyar el plet amb una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, recorregut al Suprem. Es volia fer una macro-discoteca que entrava en zones humides que al nostre parer calia protegir. Els veïns també es mobilitzaren Ens presenten avui una proposta que corregeix en part aquella bestiesa. S’exclou la disco i es retorna al PGOU, amb el mateix nombre de m2 d’aprofitament original (clau 3.2. comercial i serveis privats). Es diu que es protegeix la zona propera al Ter i que s’ha encarregat a l’arquitecte Martí Franch un projecte de recuperació verda fins a Campdorà. Farem les consultes oportunes i en funció d’això decidirem el vot.
- Es planteja un projecte liderat pels alcaldes de Salt i Vilablareix, on s’afegiran dos grans parcel·les dels seus municipis a la trama urbana consolidada de Girona per que es pugui acollir a la TUC de la ciutat i poder realitzar noves grans superfícies a la zona. Es tracta de tants metres quadrats com dos Montigalàs (Badalona/ Sta Coloma de Gramanet) junts. Es una proposta especulativa que pot beneficiar a una gran superfície comprant tot el terreny i amortitzar inversions revenent-los a nous operadors. No rotund. Si es vol racionalitzar l’oferta comercial o qualsevol altre en clau àrea urbana, fantàstic,  parlem-ne projecte a projecte, però no així.

1 comentari:

  1. Hola Joan.
    Això que dius en el darrer punt és, senzillament, mentida. Només sentir una versió porta aquestes conclusions. Pregunta als teus companys de Salt perquè hi van votar a favor. Quan vulguis en parlem.

    ResponElimina