dimarts, 29 de juliol del 2014

9N: El Pla B no existeix!


El Periódico ens despertava ahir amb un pretès pla B, donant per fet que la consulta no es farà el 9 N. Un govern de concentració i unes plebiscitàries eren el gruix de l’esmentat Pla. Permeteu-me que me’n foti: primer, per que un govern de CiU I ERC, si es que aquest darrer s’avé, no es un govern de concentració, com a màxim arriba a tripartit; segon, per que fer durar la legislatura de les retallades fins al 2016 és una aixecada de camisa a la ciutadania; i tercer, qui ens assegura que abans del 2016 no apareix un pla C i de les plebiscitàries res de res?

Entenc que la pressió de la Catalunya dels calers sigui gairebé insuportable per a CiU, entenc que a ERC les enquestes li pugin al cap i es vegi gestionant la Catalunya autonomista fent el relleu a CiU, però això no cola al carrer, de la mateixa manera que el 2012 el pacte fiscal, no nat, fou desbordat pel dret a decidir.


Solament hi ha un Pla, el 9N, i el referèndum és possible amb el mitjans que tenim. En una recent conversa amb gent de CiU em deien que ha de ser reconegut internacionalment, que s’ha de fer bé. I tant, vaig contestar, fer-ho bé és posar tots els mitjans, fer campanya per a una amplia mobilització i aguantar a tota la pressió del govern central. Si no ens tremolen les cames es pot aconseguir.

El bipartidisme PPSOE no ho vol, però l’alternativa és el satus quo, baixar el cap, continuar com estem o pitjor. Que poden suspendre l’autonomia? pot ser...però fins quan i quin seria el resultat a les primeres eleccions que es fessin...segur que no els agradaria i hauríem guanyat credibilitat. L’exemple avui és clau, per això no hi ha pla B que valgui. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada