dimecres, 29 d’abril del 2015

Girona 24M: Cap o cua, la importància de l’equip.


Fer una candidatura no es una tasca senzilla, cal compaginar un conjunt de variables de caràcter molt divers. Si a més és el resultat d’una coalició  has d’assegurar que la suma no resti aquelles característiques diferencials que son una riquesa que suma.


Quan el cap de llista es escollit per primàries, es a dir que no sigui la direcció nacional de cap partit qui ho decideixi, assegura llibertat i major responsabilitat, doncs és als electors  a qui es deu i no a cap dit majestàtic. El paper rellevant del cap de llista per ordenar-la, ve compensat per la decisió de l’assemblea per a referendar-la.

Crec però que caldria que les llistes s’obrissin i els electors poguessin triar lliurament, malauradament no solament cal una reforma legislativa adient, també un canvi de cultura política entre la ciutadania, que avui per avui, no vull ser pessimista, encara no es dona.

Després d’encapçalar per tres cops la llista d’ICV-EUiA a Girona, aquest cop la tancaré com a darrer suplent. Em  sento còmode, com a mínim tant , si no més, que quan les vaig encapçalar. D’estar sol a l’oposició, vàrem aconseguir una representació que va fer possible contra tot pronòstic co-governar la ciutat, experiència amb llums i ombres. He fet amb la Núria, aquests darrers anys, una ferma oposició. Espero que els electors facin costat a la llista que presentem, no podrem fer els canvis necessaris sols, però crec que sense nosaltres difícilment es faran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada