dimarts, 21 de juny del 2016

El Tribunal Constitucional és un tigre de paper!


Mao Zedong que ha passat a la història com el reunificador de la Xina després de 100 anys de desgavell, deia que els EE.UU eren un “tigre de paper” quan, en plena guerra freda, els hi etzibaven amenaces dia si, dia també. El tribunal Constitucional espanyol ens amenaça constantment als catalans però curiosament qui incompleix més les seves resolucions és el mateix govern espanyol. El darrer capítol: el traspàs de les beques universitàries a la Generalitat. Tres resolucions favorables i tres incompliments, el darrer aquesta setmana! Encara recordo la votació fa dos mesos al Congrés oposant-se a la transferència el trio “calamidad”: PSOE-PP-Ciudadanos.


De l'enèsima negativa del traspàs de les beques universitàries, sabeu que em va doldre més ? Doncs, que el ponent del PSOE per a votar en contra fossi l'únic diputat que els hi resta per Tarragona! Un cop més un català usat - i deixant-se usar- contra Catalunya! Que no em vinguin a cantar “Milongas” com diu la meva companya de grup la uruguaiana-catalana Ana Surra. Reconèixer la singularitat de Catalunya, au va!

L’argument de fons que tenien per a incomplir les sentències del TC, en paraules d’aquest personatge abans esmentat, era que no confiaven en el bon ús que la Generalitat faria de la competència. “No hace falta decir mas!”. Fa pocs dies em trobava amb representants del Consell d’estudiants de la UdG amb els que compartia la meva experiència sobre aquest tema, obrint relacions futures per a posar en comú els canvis necessaris en la futura universitat de la república catalana.

Per tant si el govern espanyol en fa cas omís de les resolucions del TC perquè nosaltres els hem de fer cas? El braç judicial de la catalanofòbia, el de l’estratègia separadora del govern central, resta doncs com un tigre de paper! A voltes el que cal per aconseguir la llibertat es no fer cas als que te la volen treure!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada