dimarts, 24 de juliol del 2012

El foc continua. Homenatge als i a les periodistes!


Continua el foc i el patiment. Continuen esforçant-se els serveis públics i els voluntaris per apaivagar i controlar un front molt, massa extens. Desitgem que avui hi hagi un tomb i sigui el principi de la fi.

Ahir parlava dels que es troben en primera línia en les tasques d’extinció, avui voldria parlar dels que estan compartint els perills i fan una tasca també imprescindible, la informació.

Els i les periodistes han jugat un paper clau per mantenir-nos informats en una situació difícil per la seva feina. Han sabut cercar i contrastar informació i treure el gra de la palla dels comunicats oficials més tranquil·litzadors que veritables.

Ens han mantingut informats i han donat veu als afectats, hem pogut veure, escoltar i llegir veus plurals: alcaldes, veïns i veïnes, voluntaris... Ens han permès copsar la magnitud de la tragèdia, però també la grandesa dels valors humanistes, la solidaritat i la generositat.

Molts d’aquests periodistes pateixen incertesa en el seu futur laboral, d’altres tenen unes condicions de treball més que precàries, però han estat al nivell dels grans de la seva professió.

En moments com aquests sorgeix tota la grandesa de la llibertat d’expressió, de la llibertat d’informació. En moments de dificultats el dret d’estar informats, de conèixer la veritat pren tota la força d’un dels més importants valors democràtics. Gràcies a tots i totes les periodistes, una abraçada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada