dimecres, 11 de juliol del 2012

Més retallades? Ja n'hi ha prou!



Ara que es torna a parlar d’una nova onada de tisorades del govern de la generalitat cal recordar que hi ha altres alternatives que fer pagar als treballadors i treballadores i a les classes mitges tot el pes del dèficit acumulat.

No és veritat que hi ha un sol camí, el que ens volen obligar a seguir ho és per la voluntat política dels governants de CiU que no volen tocar a aquells que més a prop i més els han ajudat a tenir l’ampli poder que tenen. Els hem anomenat els poderosos però tenen noms i cognoms, de persones i de societats.

Recordo des d’aquestes ratlles un seguit de propostes que hem fet abastament al Parlament, no perquè les vulguin amagar no existeixen:

  1. Recuperar la recaptació de figures impositives que l'Estat ha suprimit, com l'Impost de Patrimoni per aquelles fortunes de més de 1 milió d'euros. Recaptació: 450 M d'€.
  2. Recuperar els ingressos perduts per la disminució, aprovada pel Govern de l'Estat, de l'impost d'operacions societàries. Recaptació: 90 M d'€.
  3. Recuperar l’impost de successions i aplicar una moratòria en l'aplicació de la tercera fase de la reforma aplicada el 2009. Recaptació: 810M d'€.
  4. Lluita contra el frau fiscal. Recaptació: 195 M d'€ anuals per cada dècima del PIB que es redueixi el frau fiscal.
  5. Impost sobre l'energia nuclear. Recaptació: 40 M d'€.
  6. Aplicar el gravamen, ja previst legalment, de Protecció Civil. Recaptació: 30 M d'€.
  7. Increment dels Impostos Especials (alcohol i tabac). Recaptació: 100-120 M d'€.  
  8. Eliminar els concerts amb les escoles que segreguin en funció del sexe. Recaptació: 30 M d'€.
  9. Reducció de la despesa sanitària de 450 M d'€, sense perjudicar la qualitat de l'assistència i l'equitat, prioritzant la racionalització de la despesa farmacèutica, la fusió d'entitats, la reducció d'estructures directives i l'enfortiment de l'atenció primària
  10. Fons de Competitivitat, 1.400 M d'€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada