dimecres, 25 de juliol del 2012

El Foc de l’Empordà: Encara es aviat per treure lliçons. Però caldran.

Font: ara.cat

Encara és aviat per treure lliçons, el món de la política és donat a la precipitació en calent i a l’oblit quan ha passat un cert temps. L’afany de protagonisme d’alguns els porta a creure que han de tenir sempre la darrera paraula i molt sovint depenent de la seva situació en el poder, són martell quan estan a l’oposició i exegetes quan estan al govern.

Per treure lliçons caldrà primer de tot escoltar a veïns, veïnes i alcaldes. Preguntar també a bombers i ADF. Fer balanç de les pèrdues i de l’estat dels nostres boscos, calcular pèrdues i necessitats.

Més enllà del papanatisme polític ens cal el sentit comú que els protagonistes veritables de la lluita contra el foc han desfermat. Em sobren declaracions i em manquen anàlisis.

Els mitjans de comunicació, uns més que altres, però força en general han cobert bé els fets, ara caldrà amb claredat donar la veu a tècnics i veïns per a minimitzar futurs riscos i fer possible el desenvolupament de l’Empordà i el seu equilibri ecològic.

Encara avui és temps de solidaritat, de repensar el present i aprofitar les sinèrgies que la societat ha sabut crear. La Política no ha de protagonitzar, sinó facilitar que aquestes energies es consolidin i aprenent dels errors, reconstruïm i avancem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada