diumenge, 29 de juliol del 2012

Tisorada d’un 30% en els programes de formació per a aturats de la Generalitat

Font: ara.cat

Només una quarta part de les persones sense feina podran accedir a cursos de la Generalitat. Fa unes setmanes es va anunciar l'acomiadament de més de 300 empleats del SOC i la plantilla tem que es vulgui desmantellar el servei públic d'ocupació.

Catalunya registrava el 30 de juny 650.000 aturats –més del 20% de la població activa- però les polítiques actives per promoure l’ocupació, lluny de fomentar-se, també estan sent víctimes d’una reducció dràstica del pressupost. Aquest dilluns, la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat i directora del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha anunciat que el Govern de Mas destinarà enguany 111 milions d’euros en programes de formació per aturats, un 30% menys dels recursos destinats el 2011.

Amb aquestes xifres només un 23% dels aturats es podran acollir a la formació que ofereix la Generalitat.

Fa uns 20 dies també es va saber que el SOC perdria personal a partir del 31 d’agost, quan acabi el contracte temporal de 324 treballadors dedicats a tasques internes de gestió de programes i convocatòries. El gruix d’aquest personal es finançava amb fons estatals, que són els que el PP ha eliminat en els pressupostos.

El que hi ha darrera no és solament les nefastes retallades a l’àmbit social, també hi podem percebre l’objectiu de desmantellar els serveis públics d’ocupació i passar-los a mans privades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada