dimarts, 25 de setembre del 2012

A Girona hi ha gana, que la reivindicació nacional no ens faci oblidar els ciutadans que pateixen

Font: voluntaris.cat
Ja sé que és un títol que pot incomodar i semblar injust per a un ajuntament que no ha reduït les aportacions que feia l’anterior govern en la lluita contra la pobresa, però la retirada del govern de la Generalitat en les inversions necessàries per a una Girona que ha vist augmentar les persones en risc d’exclusió, ha ampliat el llindar de la pobresa en la que han caigut moltes famílies.

L’Ajuntament està massa sol, les entitats no poden cobrir aquest buit, perquè, com a l’Ajuntament, la Generalitat ni tan sols paga el que els deuen. Al govern municipal hi manca decisió i valentia, cara enfora per reivindicar a la Generalitat el que és just i cara endins per implementar les accions urgents i de nou tipus que cal.

La retallada de la RMI ha tingut efectes devastadors. Més que injust, és èticament indecent. El conseller Mena ha actuat de manera cruel produint dolor entre els més vulnerables. Quants dels 10.000 infants a Catalunya que aquesta mesura ha empès a la pobresa severa, com denunciava el Síndic de Greuges en el seu recent informe, són gironins?

Des del meu grup municipal estem treballant en un Pla tranversal contra la Crisi, com a base per a la discussió dels propers pressupostos 2013. Som conscients que l’Ajuntament pot fer més i en una millor direcció, però és evident que no es pot tolerar més que la Generalitat es mantingui de forma irresponsable sense prioritzar la lluita contra la pobresa com un eix imprescindible en les polítiques de govern i de país.

Aquests darrers dies he escrit sobre el dret a decidir i l’estat propi, que calia fer eleccions anticipades per a preparar la transició nacional, però de cap manera aquest necessari camí pot emmascarar i amagar la necessària i imprescindible obligació que té la Generalitat de Catalunya per a lluitar contra la pobresa. No serem un país lliure si mantenim, tantes famílies, nens i gent gran en la pobresa extrema. Si no ho saben fer, que governin uns altres.

1 comentari: