dissabte, 1 de setembre del 2012

Papandreu elegit president de la Internacional socialista: no és un acudit!

Font: elpais.com
Per qui no el coneix, es tracta de l’antic president socialista de Grècia, PASOK, que va sortir per cames substituït per un home designat a dit per la UE, i corresponsable amb el partit de la dreta, Nova Democràcia, de la tremenda crisi grega. Doncs bé, aquest personatge és premiat pels socialistes de tot el món i el fan president.

Els marxistes, amb Grouxo Marx al capdavant, es descollonen i deuen pensar que és la contribució d’aquesta internacional -se li desconeix que n’hagi fet d’altres en els darrers trenta anys- a fer més suportable la crisi fent riure al personal. Humor negre és veritat, fins i tot “gore” quan, milions de persones que confiaven amb els partits representats en aquesta organització, s’han vist decebuts i damnificats per les actuacions en el govern d’aquesta mena de sàtrapes.

Però encara resulta més xocant quan veus les fotos i el posat seriós davant dels aplaudiments dels correligionaris, i aleshores te n’adones que no és un acudit, que l’han escollit seriosament, que proposen com a cap el que no ha estat capaç de redreçar el seu país i complir les promeses fetes!

Sempre he pensat que la socialdemocràcia era una peça clau en la reconstrucció de l’esquerra europea, ho va ser en la postguerra mundial i als països del nord, més que del sud, foren peça clau per a l’estat del benestar. Resten illes en un mar de decepció i oportunisme. Ai Hollande... si li fas cas al Papandreu!

“Els mercats” i la dreta europea ho han tingut i ho tenen més fàcil un cop van aconseguir captivar i desarmar a la socialdemocràcia europea, per això actuen amb aquesta impunitat. Però hi ha prous forces socials i polítiques a Europa per refer ponts i avançar noves alternatives, llàstima que en aquest camí no  podrem comptar amb la socialdemocràcia.

Per cert, vicepresident de la Internacional socialista en Rubalcaba!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada