divendres, 28 de setembre del 2012

Cara i creu del Ple d’ahir al Parlament de Catalunya

Font: gironanotícies.com
La cara del dia, el parlament català ha aprovat aquest dijous, amb 84 vots a favor dels 131 emesos per la cambra, una proposta de resolució per convocar, prioritàriament durant la pròxima legislatura, una consulta perquè els catalans puguin determinar “lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu”. Una decisió molt important i necessària.

La resolució aprovada, després de l'anunci d'avançar eleccions a Catalunya per al 25 de novembre, diu: “El Parlament de Catalunya constata la necessitat que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu i insta el govern a fer una consulta prioritàriament dins de la pròxima legislatura”.

La creu: CiU no vota la resolució d’ICV-EUiA, de què el referèndum es faci en la propera legislatura i no amb l’ambigüitat de “preferentment”.

L’abstenció del PSC i Esquerra que ha evitat la reprovació de la gestió del govern de la generalitat pels 21 mesos de govern retallant.

El PSC ha salvat amb la seva abstenció al president de la Generalitat a aclarir davant la cambra si està implicat en el cas Palau.

Els vots dels PSC també salven la gestió del conseller de Salut, Boi Ruiz.

Es rebutja la proposta d’Iniciativa per a limitar la despesa electoral i compartir la bustiada en la propera campanya de les eleccions catalanes.

Aquest és el perill de la propera legislatura si no impedim la majoria absoluta de CiU i reforcem les posicions sobiranistes i radicalment socials.

2 comentaris:

  1. Tens raó. A l'hora de votar caldrà anar molt amb compte. El poble, l'11 de setembre, va demanar INDEPENDÈNCIA. No sé si hi ha cap partit o formació que utilitzi aquest mot. Sentim a parlar de consulta, plenitud nacional, sobirania,autodeterminació, ... I després de les eleccions els qui guanyin poden donar el sentit que vulguin a l'expressió que hagin fet servir. I votar, amb peferència, els qui diguin que aniran contra la corrupció.

    ResponElimina
  2. En no presentant-nos units l'esquerra sobiranista, en Mas serà l'únic que donarà seguretat a la transició cap a l'estat propi. Veig gent jove que és prou valenta i desacomplexada com per cridar 'independència' però que em diuen que votaran Mas... i pel que em diuen veig que el que valoren és que serà la única alternativa que dóna seguretat la procés, que ja de per si és prou arriscat. En fi, ja dono per descomptada la majoria absoluta. Un altra cop tindrem el que ens mereixem.

    ResponElimina