dilluns, 17 de setembre del 2012

Un Ple on el protagonisme l’han de tenir les entitats

Font: mesadentitats.blogspot.com
Recordo fa uns anys una polèmica entre el govern de la ciutat en una sessió de Ple. Jo defensava la necessitat que la democràcia representativa, els regidors, s’havia de complementar amb la democràcia participativa, els ciutadans, mitjançant les seves associacions. El meu contrincant fou en Joan Manel del Pozo, com a portaveu del PSC en aquells moments, que minimitzava el paper d’aquestes tot dient que la única representativitat legítima érem els regidors avalats pels vots.

Malauradament la posició Del Pozo va hegemonitzar les àrees governades pel PSC els darrers vuit anys i bona part de les decisions, on aquest grup s’imposava per majoria o per tenir l’Alcaldia, amb les atribucions que té el càrrec, va patir d'aquest mal.

No poques de les equivocacions dels governs dels darrers anys tenen, al meu parer, aquesta herència socialista de sacralitzar fins al despotisme el paper dels càrrecs electes i dels governants.

Afortunadament avui com a resultat de la confluència dels grups presents a l’Ajuntament s’han obert les portes a la participació en el Ple i en el d’avui plantegen dos fets de vital importància. El futur del cabal del Ter davant la privatització de la companyia subministradora de l’aigua que vol fer la Generalitat i el futur del soterrament del tren convencional davant de les incerteses i incompliments dels governs, donant la veu al poble.

És cert que els hereus del grup abans esmentat sembla que es resisteixen a perdre protagonisme i en lloc de posposar una moció, com hem fet altres grups, s’entesten en proposar-la i a més d’un tema que té a veure també amb el tren, en aquest cas sobre rodalies, que molts podríem haver acceptat pel mes vinent. Hi ha gent que no se n'adona que els temps estan canviant i es deleix per un minut de protagonisme!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada