dimarts, 18 de setembre del 2012

Primeres impressions del Ple: les entitats marquen el camí i els que s’hi oposen fan el ridícul!

Foto: Manel Lladó. 

Un Ple més que interessant on les entitats van tenir el protagonisme que es mereixen i ningú va poder fer-les ombra malgrat ho van intentar.

Primera victòria, es va aprovar la moció en defensa del Ter i contra la privatització que posa en perill el seu cabal. Excel·lent defensa del ponent en nom de l’Ateneu Naturalista i l’Associació Naturalista de Girona, que va argumentar i no va convèncer solament a qui no volia escoltar.
Es va donar la volta al primer intent de manipulació de la nit: una moció descafeïnada sobre el mateix tema que es va situar en un punt del ple que no pertocava per avançar-se a la proposada per les associacions, incompliment del ROM, va passar sense pena ni gloria i resta immediatament obsoleta per l’aprovació, en el lloc que li pertocava, de la de les entitats.

Victòria moral de la moció presentada per la mesa d’entitats sobre el soterrament del tren convencional. M’explicaré: Una intervenció magistral del Marti Carreras, sincera, didàctica i espontània. Traspuant credibilitat i esdevenint portaveu de tots els que han patit l’arbitrarietat amb la que s’ha desenvolupat el soterrament de l’AVE a la ciutat i especialment al sofert barri de Sant Narcís. De nou la deriva en la que es mou el PSC a la ciutat, el no saber què ha de fer i quan ho ha de fer, va portar a la derrota material de la moció, en lloc de votar a favor es van abstenir.  El seu vot a favor sumat a l’abstenció del PP, hauria portat a la victòria. En lloc de demanar perdó i rectificar, han perdut l’oportunitat de redreçar el mal causat, allà ells.
Per adobar-ho, el PSC es va voler rentar la cara presentant una moció per urgir a la Generalitat a implementar les rodalies. Intento ser equànime i ponderat però aquesta maniobra em va acabar la paciència i reconec que en una dura intervenció els hi vaig recriminar el fet.

Tinc molt clar que d’aquest Ple surt reforçada la democràcia participativa i malgrat els entrebancs és un procés imparable, qui no ho entengui serà escombrat de la política democràtica, força i ànims a les entitats de la ciutat, esteu marcant el camí!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada