dijous, 15 de novembre del 2012

Després del 14 N, lluitarem, lluitarem!

Font: diaridegirona.cat
Una vaga especial, la primera que afecta a la Península Ibèrica. Què dirien els vells federals, els de debò, aquells que volien un estat català en una república federal ibèrica? Segur que dirien que hem esperat massa. El capitalisme, el de debò, el financer, s’ha internacionalitzat i ninguneja els estats–nació, els treballadors hem quedat molt al darrera, però hem de recuperar el temps perdut, la lluita contra aquest capitalisme depredador serà internacional o no serà.

Una manifestació, la d’ahir, protagonitzada pel jovent, em vaig fer un fart de saludar alumnes i ex-alumnes, quin goig. Recuperem el seu esperit d’avantguarda, una frescor que desarma i una convicció per un futur millor que m’omple de sentit. Estic segur que seran capaços de trobar noves formes d’organització i que ompliran les velles, però necessàries, partits i sindicats, d’il·lusió i determinació per aconseguir superar aquest present que no es mereixen.

Entre la gent d’Iniciativa i Esquerra Unida vaig veure satisfacció, perquè es reconeix una feina, l'oposició a les polítiques del bipartidisme, PSOE-PP i del seu aliat CiU, que sovint hem fet gairebé en solitari. Molta gent es posava l’enganxatina de la coalició i s’arrenglerava en la comitiva per afinitat i simpatia.

Una vaga general que no deixa indiferent, als que l’han fet perquè teníem raó i ens deixa un pòsit de satisfacció i als que no l’han fet però compartien els motius, n’he trobat més d’un a la manifestació, perquè la propera la facin amb nosaltres. Perquè si els governs, els actuals de dretes a Espanya i Catalunya i els que tinguem en el futur, després del 25N a casa nostra si encara hi ha gent que confon la bandera amb la cartera, continuen fent polítiques contra la gent, ens tornaran a trobar, i serem més encara!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada