dissabte, 3 de novembre del 2012

Sant Daniel i el seu monestir en camí de fer mil anys

Font: wikipedia.es
Fa vint anys la meva família i jo vam tenir la sort d’anar a viure a Sant Daniel, la meva filla tenia sis anys i el meu fill dos. Han crescut a la vall i de forasters hem esdevinguts uns veïns més de Sant Daniel.

La lamentable variant que interessos polítics de curta volada van perpetrar continua com una ferida mal curada, una cicatriu innecessària que aquells que defensàvem la variant per l’autopista el temps ens ha donat la raó.

El ric patrimoni natural, agredit ha sabut mantenir-se tossudament i l’arquitectònic té en el monestir la seva joia més preuada. Patrimoni que tan bé s’ha sabut conservar en els prop de mil anys de vida d'aquest monestir gironí, l'únic femení de tot Catalunya on la vida monàstica s'ha mantingut de manera gairebé permanent durant tots aquests segles.

Després de les reformes fetes a la façana i la posada en marxa d'una residència adjacent per a estudiants universitàries i una petita hostatgeria, des del març passat els paletes estan treballant per recuperar l'esplendor del majestuós claustre, maltractat pel pas del temps i la humitat, al qual s'intentarà restituir al màxim l'aspecte original, sobretot pel que fa als elements romànics i gòtics.

Si tot va bé abans de l’estiu del 2013 el claustre estarà totalment restaurat i, per tant, digne per mostrar-se en públic. Amb aquest fet i quin millor començarien les celebracions al voltant del més de juny fins a la data commemorativa del 16 de juny de 1015, any en què un pergamí fundacional conservat al mateix monestir assenyala la compra del terreny per construir-hi el monestir de Sant Daniel.

Una comunitat de monges arrelada a un poble que és més que un barri de Girona, amb una vida associativa molt activa i una mena de gent que ha sabut conservar l’esperit d’una petita comunitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada