dimecres, 22 de maig del 2013

El Franquisme, qui el condemna i qui el defensa?


Després de l’acte vergonyós de la delegada del govern Llanos de Luna premiant a la “Division Azul”, el tardo franquisme instal·lat en l’ànima del PP continua surant, en aquesta mena de nova nit del morts vivents en que ha esdevingut la política espanyola manipulada per la  majoria absoluta dels populars.

Ahir, vergonya un cop més! quan el Partit Popular (PP), amb l'abstenció d'Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), ha tombat al Congrés dels Diputats la proposta de llei presentada pel grup d'Esquerra Plural (IU-ICV-CHA) per declarar el 18 de juliol com a dia oficial de condemna del franquisme i amb tota la barra han demanant a l'oposició "alliberar-se" del franquisme i convidant-los a adoptar com a referència la Constitució de l'any 1978. Aquest polítcs mags del sobresou, si cal "en diferit", manipulen els mots, constitució i llibertat, per a defensar idees que en son antagòniques.


La votació, que s'ha convertit en l'enèsima negativa dels populars a condemnar el franquisme, buscava homologar un dia oficial de condemna del franquisme i d'homenatge a les víctimes de la guerra civil i els represaliats, similar a les commemoracions que es fan en la majoria dels països europeus celebrant la victòria contra els nazis o la diada de record i condemna del holocaust perpetrat contra el poble jueu.

No és la primera vegada que el PP ha evitat condemnar el Franquisme. També cal dir que el silenci sobre aquest tema quan ha governat el PSOE ha ajudat a la confusió i a l'oblit. De fet aquest oblit ha ajudat al revisionisme que ha volgut veure el franquisme no com una dictadura feixista sinó com un sistema autoritari i fins i tot benevolent. 

Els mateixos que manipulant la història ara donen carnets de demòcrates i acusen indistintament de ser d'ETA i nazis a tots aquells que els hi porten la contrària. Es clar que no poden condemnar el Franquisme si en son els seus hereus!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada