dimarts, 21 de maig del 2013

On son els arbres que havia de plantar ADIF?





Segons  l'opinió del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Jordi Fàbrega, ens quedarem amb la meitat dels arbres compromesos per les obres del tren a Girona. Un dels pocs convenis signats entre l’Ajuntament i ADIF, gràcies a la tossudesa de l’anterior responsable Enric Pardo, quedarà sense efecte.

Tot just començar el mandat vàrem fer una moció sobre el tema, recelant de l’actitud d’ADIF. Se’ns va contestar des del govern i des del PSC, en aquells moments encara governaven els seus homònims a Espanya, de que no teníem que esverar-nos i que tot anava de meravella.

Avui se’ns diu que Adif creu (?), malgrat el conveni, que ja ha pagat tots els arbres que li corresponen pels treballs de l'alta velocitat, quan en realitat només n'ha finançat un terç. L'Administrador havia acordat amb l'Ajuntament de Girona que compensaria la tala de cada arbre que talés amb la compra de cinc exemplars d'igual mida o superior. Havien de servir per la reposició d'arbres a la ciutat, allà on hi hagués arbres malmesos, vells o morts i per parcs i zones noves.

S'havien de plantar 2.970 arbres i trasplantar-ne 231 més. A hores d'ara, segons les dades de l'àrea Medi Ambient només se n'haurien plantat 1.031 unitats. Un cop més el govern actual gesticula i en lloc de parir una muntanya es conforma amb un ratolí. La fermesa es demostra amb els fets i fins ara l’àrea de medi ambient, en concret el seu responsable polític, fa de la deixadesa rutina i de la submissió davant els poderosos la norma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada