dijous, 16 de maig del 2013

Parlem de contenidors i participació




El rebuig a canviar tots els contenidors fent una inversió de més de dos milions d’euros que majoritàriament no s’ha vist adient, ha amagat un altre fet que va polaritzar el Ple, el reglament d’un procés de participació que havia de ser participatiu i ha quedat en una negociació d’inversions entre les associacions de veïns de la ciutat i el govern.

L’alcalde s’irrita quan els resultats no són els que vol, però no entén la irritació d’aquells que havent arribat a un acord amb el seu govern, en el moment de desenvolupar-ho no se’ls té en compte. Sense l’abstenció de la CUP i ICV-EUiA, no s’haurien aprovat inicialment els pressupostos i no hauria tingut temps per ampliar els acords per la seva aprovació definitiva. Sense el treball de la Mesa d’entitats aquest milió d’euros no s’hagué pressupostat. Calia doncs fer un seguiment dels acords que sumés i no restés aliats. No s’ha fet així i s’ha preferit anar a un model en que CiU s'hi troba còmode, però els que vam pactar amb ells no.

Un pacte no és un tràmit per passar el mal tràngol del Ple, és un camí compartit fins que aquest es desenvolupa, no pot tornar a la casella inicial, com si no hagués passat res. Fent això es trenca la confiança i dificulta nous acords.

En el tema contenidors s’ha prioritzat un model que no és compartit, el de fer valer més l’estètica que la utilitat, l'embolcall més que els objectius. Aquests, al nostre parer, han de ser reduir residus, reciclar i reaprofitar. Aquests són els objectius que el meu grup defensa. Assegurar que un contracte aprovat per unanimitat es desenvolupi correctament, en els termes acordats i que no es posi en perill ni modificant els seus termes, ni modificant els objectius.

En quan a la subvenció europea es pot trobar altres alternatives, mai se’ns ha preguntat qué prioritzaríem, algunes van sortir al ple. El camí no és amenaçar que la perdrem, és posar-se a treballar en un nova via consensuada. Estem disposats a treballar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada