diumenge, 12 de maig del 2013

Més Educació i Convivència a Santa Eugènia!



Font: cesetgirona.blogspot.com

El Pla d'Educació i Convivència de Santa Eugènia al llarg dels últims 14 anys ha permès desenvolupar projectes educatius i comunitaris que han contribuït a millorar la convivència i la cohesió social al barri. Fins al final de l’anterior mandat abastava Sant Narcís, però aquest darrer barri, en boca dels seus representants considerava que s’havia d’anar a un Pla més ambiciós on participessin altres àrees de l’Ajuntament que les exclusivament socials. Conseqüentment varen decidir sortir de la taula, tot i que mantinguérem els programes socials i educatius en el barri. 

El maig del 2011 amb el canvi de govern, deixàrem embastats els compromisos econòmics amb el Pla per al curs 2011-2012, fet que va permetre continuar-lo amb una certa normalitat.

Llegeixo amb preocupació el que diu la Mancomunitat d’entitats de Santa Eugènia, “el Pla s'ha estancat i paralitzat durant aquest curs, fent perillar projectes molt arrelats al barri. Això pot representar una pèrdua important en elements claus per a la cohesió social que la poden posar en perill. El Pla ha permès desenvolupar, entre molts altres, projectes lingüístics, aules d'estudi, reforçar la feina de les associacions de pares i mares d'alumnes, facilitar la integració de nouvinguts, organitzar Carnestoltes i altres activitats, treballar en projectes de gestió dels espais públics i treballar en accions per a empoderar el jovent en activitats i associacions on ells son els protagonistes, com és el cas d’un grup de percussió al barri. 

No entenc quin és el problema i qui està impedint que es desenvolupi amb normalitat, paro no és l’únic interrogant que tinc, el club Sant Jordi de l’antiga Caixa de Catalunya va fer fora amb presses als avis i el local avui és tancat. Reubicats al que havia de ser el centre de dia , ni tenen les condicions adequades,  doncs estava pensat per unes altres funcions, ni te sentit quan és vuit l’espai adient. Tampoc s’entén la tardança en signar el conveni per part de l'Ajuntament de l'antiga biblioteca Salvador Allende per a l'ús de les entitats, després que ara fa un any se signés el conveni de cogestió entre l'Ajuntament i la Mancomunitat per gestionar determinats espais i horaris de Can Ninetes. 

Amb la cohesió social s’ha d’anar molt amb compte, cal una estreta col·laboració de l’Ajuntament amb els entitats, cal lideratge, que no vol dir manar sinó convèncer, cal estar a primera línia i no als despatxos, cal creure’s els objectius compartits i assegurar que tots els serveis que depenen de tu també se’ls creguin. Aquesta és la diferència entre gestionar, més o menys bé, i liderar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada