divendres, 31 de maig del 2013

Cubates a tres euros! Que continuï la festa!


Un fet ens ha escandalitzat, plou sobre mullat, els preus subvencionats del bar del Congrés de Diputats, que equival a una metàfora de com d’allunyats viuen alguns polítics, masses, de la vida real, dels patiments de la ciutadania. Em recorda el bar d’oficials del quarter on vaig fer la mili a la transició , “la Brunete”, també a Madrid, on es posaven cecs els militars també de cubates subvencionats.

Una herència, una costum, el poder com a privilegi. El franquisme va convertir els privilegis, els sobres, els endolls, l’amiguisme, amb l’oli que lubricava el sistema. Pel que es pot veure la transició va posar una capa de pintura, falsament democràtica, a les parets mestres d’un edifici que s’ha mantingut sòlid fins ara.  En l’època del diner fàcil, molts, masses, han mirat cap a un altre cantó. I els pocs que protestaven eren, ja se sap, quatre melenuts, quatre hippys o quatre comunistes!



Aquesta casta que és la classe dominant espanyola, forjada en el règim anterior i corregida i augmentada en l’actual, ha extret els beneficis a redós de l’estat usant-lo com a crossa pels seus negocis. Han fets dels poders de l’estat còmplices del seu enriquiment i han generat tot un seguit de petits i grans privilegis que han tapat boques i han guanyat complicitats.


Aquesta visió de treballar en un poder de  l’estat, legislatiu, executiu o judicial, no com un servei  sinó com un lloc per servir-se’n, ha convertit a bona part del polítics en classe política, també extractiva, de sous directes i sobres indirectes, fent de la política negoci per a “forrar-se” al servei d’aquells que feien els grans negocis de veritat. Però que suculentes eren les molles que els hi deixaven! Segur que davant de la noticia bona part dels diputats del PP-PSOE deuen haver pensat però de que es queixen si paguem tres euros, lo just seria gratis!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada