dimecres, 15 de maig del 2013

Lliçons del darrer Ple. Per negociar cal temps i voluntat

Font: elpuntavui.cat
La debilitat del Govern de Girona no és el nombre insuficient de regidors per a fer una majoria estable, que també, és principalment que no sap negociar.

Per a negociar cal dues coses fonamentalment, voluntat i temps. Dedicar-hi temps vol dir no esperar que l’altre mogui peça, cal avançar-se, assegurar la informació adequada i el clima de treball adient amb el que vols fer partícip de l’acord, guanyar-te la confiança. La voluntat es demostra també a l’aplicar correctament el que s’ha acordat per aconseguir nous acords.

Emmirallar-se en l’anterior govern és un mal camí, retreure constantment el passat dificulta els acords amb 9 dels 15 regidors, que poden ajudar a fer majories. No vol dir amagar errors del passat i rectificar-los si s’escau. El que es tracta és de no usar-ho com a recurs retòric quan les coses no van com a un li agradaria i a l'enfadar-se usar-ho com una cortina de fum.

Ja han passat dos anys, temps suficient perquè es jutgi a un govern pel que fa de bo i de dolent, temps suficient perquè les herències no siguin un paraigües que puguis usar fins i tot quan no plou.

El govern de CiU, en un moment o altre, ha pactat ja amb tots i a tots ha deixat insatisfet. Pot ser un bon moment per a un reset, per a cercar més temps, especialment de l’alcalde, i renovar voluntats, d’aquells que tenen responsabilitats i no cobreixen expectatives. Cal un diàleg més fluid i amb menys retrets amb l’oposició si es vol assegurar la governabilitat de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada